Abrona zoekt vrijwilligers voor kerkviering Sterrenberg

Voor Abrona cliënten is de kerkviering op zondagochtend een belangrijk moment om andere cliënten en vrijwilligers te ontmoeten en samen de viering te ‘beleven’.
Om deze samenkomsten in goede banen te leiden zoekt Abrona vrijwilligers.

Trudy van Orden is een van de vrijwilligers die nu al ruim 4 jaar een zondag per maand mee helpt. Zij vertelt graag over haar ervaringen.

“Ik werd 4 jaar geleden hiervoor gevraagd. Heel even heb ik geaarzeld of dit wel iets voor mij is. Nu voel ik me hier helemaal thuis. Ik word altijd vriendelijk begroet en ik voel grote betrokkenheid. Vooral het contact met de mensen vind ik bijzonder waardevol.
Ik zorg ervoor dat de apparatuur klaar staat, begroet iedereen bij binnenkomst en help om bijvoorbeeld een goed plekje te vinden voor mensen in de rolstoel. Ik houd een ‘oogje in het zeil’. En waar nodig ga ik even naast iemand zitten, als ik zie dat iemand wat onrustig is. Verder stuur ik de collecte aan en schrijf ik mee, als de voorganger een ronde doet om te vragen voor wie of wat er gebeden zal worden.

Cliënten kennen je al gauw, komen naar je toe. Soms maak ik dan een dolletje, soms ben ik vooral stil en luister ik naar hun verhaal. Tijdens de samenkomst hebben cliënten een actieve rol en is er speciale aandacht voor wat hen bezighoudt. Ik vind het elke zondag  weer een bijzondere ervaring”, aldus vrijwilliger Trudy van Orden.

Heeft u ook interesse of wilt u meer weten om vrijwilliger bij Abrona te worden? Neem dan contact op met caroline.bezemer@abrona.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here