De Heyberg verzoekt bouwstop

Uitzicht vanuit De Heybergh
Uitzicht vanuit De Heybergh

Bewoners van verpleeghuis De Heybergh werden zeer onaangenaam verrast door bulderende bulldozers in het kleine tuintje waarop ze uitkeken en waar ze bij goed weer gebruik van konden maken. Maar alle natuur is volgens de actiegroep De Heybergh gesloopt.

“Echt afgrijselijk werd het pas toen bleek dat er grote muren gebouwd zouden worden op enkele meters afstand van hun eigen raam. Geen uitzicht, geen daglicht en buiten, geen leefbaarheid en al het woongenot in zeer korte tijd naar de knoppen” aldus de actiegroep.

Aan de Rademakerstraat wordt in opdracht van Cocon Wonen Soest de huisartsenpraktijk van Dr. Beukering en Dr. Krabbe gebouwd, want beide praktijken zijn momenteel te klein. Maar volgens de actiegroep De Heybergh is er geen rekening gehouden met omwonenden. “De leefbaarheid en het woongenot van kwetsbare ouderen wordt zonder overleg met de bewoners van de Heybergh opgeofferd, want de Gemeente Soest heeft geen enkele inspraakprocedure voor de direct betrokkenen uitgeschreven” aldus de actiegroep De Heybergh.

De leden van de actiegroep vragen zich af of er wettelijke regels zijn voor de bewoonbaarheid van verpleeghuizen. Ze kunnen zich namelijk niet voorstellen dat de huidige verbouwing voldoet aan de eisen die er gesteld worden aan de leefomgeving van De Heybergh.

De actiegroep onderzoekt momenteel de mogelijkheden om een kort geding aan te spannen en heeft het College van B&W en de gemeenteraad van Soest vandaag om die reden verzocht om de bouwactiviteiten aan de Rademakerstraat in Soesterberg per direct stop te zetten.

De Gemeente Soest heeft nog niet kunnen reageren, maar als we de gemeentelijke procedures nalezen zijn er bij nieuwbouw of verbouwingen altijd publicaties vooraf om binnen een termijn bezwaar aan te tekenen. Maar volgens de actiegroep heeft er blijkbaar geen publicatie plaatsgevonden omdat ze verrast waren door de in aanhef genoemde buldozers.

3 REACTIES

  1. De Heybergh is om te wonen en niet om je er gevangen te voelen. Belachelijk dat dit zomaar gebeurt dan verhuizen de artsen maar, er is zeer binnenkort plek aan de Buys Ballotlaan waar de tandartsen vertrekken. Kijk eens rond zou ik zeggen!

  2. Naar mijn gevoel is het onbegrijpelijk dat de gemeente deze vergunning heeft kunnen gegeven. Er is kennelijk geen oog geweest voor het minimale woongenot van de bewoners. Bewoners van de Heybergh raken hun uitzicht op de tuin, en daglicht kwijt door een hoge muur op een paar meter van hun raam. Buitendien hebben alle zorgcentra van Lyvore een tuin, een nu allen De Heybergh niet.
    Dus, gemeente neem je verantwoordelijkheid en zorg direct voor een bouwstop. En Lyvore, leg eens uit waaro geen bezwaar us gemaakt tegen deze bouwactiviteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here