Waar komt de pleister en hoe groot?

Op dinsdag 3 april jongstleden werd de kersverse gemeenteraad, middels de besluitenlijsten van de collegevergadering van B&W van 27 maart, in kennis gesteld van de plotselinge vergroting van het restaurant op de pleisterplaats op de voormalige vliegbasis in Soesterberg. Het moment voor een kritische vraag vanuit de Soesterbergse partij OS.

Het restaurant wordt één meter hoger (niet zes, maar zeven meter hoog) en wordt 490m2 in plaats van 400m2. Het college geeft daarmee aan in principe te willen én te kunnen afwijken van het oorspronkelijke bestemmingsplan.

Voor Gerben Stormbroek van de Soesterbergse partij OS (Ons Soesterberg) het eerste moment om kritische vragen te stellen aan het college van B & W over een typisch Soesterbergs dossier. Volgens Stormbroek zijn inwoners en gemeenteraad helemaal niet op de hoogte gebracht van deze verandering en zijn de effecten om te gaan vergroten niet goed onderzocht. “Moet groen nu plotseling wijken voor extra steen, daar zet ik toch duidelijk mijn vraagtekens bij”, aldus Stormbroek.

Voor de pleisterplaats worden de verdere plannen nog uitgewerkt, maar er zal gezocht worden naar een verbinding met de natuur en het karakter van de vliegbasis: open met veel glas, industrieel maar wel met een warme sfeer en gebruik van duurzame en natuurlijke materialen. Wellicht qua buitenkant een copy/past van het Militair Museum!

Op 6 april jl. zijn de vragen naar het college van B&W verzonden! Erg benieuwd wat “de pleister op de wond” gaat worden voor het nieuwe raadslid Stormbroek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here