Zorgen voor ouders

(*) Dit artikel is een publicatie van de Gemeente Soest.

Zorgen voor ouders

Mijn naam is Rozalia en ik ben 36 jaar. Ik heb een gezin en een eigen bedrijf. En ik zorg voor mijn ouders.

Longziekte
Mijn ouders ervaren gezondheidsproblemen door een longziekte. Na de operatie gaat het nu iets beter met mijn vader. Hij krijgt fysio aan huis. En hulp van een psycholoog. Want door psychische klachten kan hij niet werken. Met hulp van mijn moeder kan hij zelf douchen en aankleden. Hij is de hele dag thuis. Mijn moeder is snel moe en heeft weinig kracht. Doet ze teveel, dan ligt ze de volgende dag op bed.

Ouders belangrijk voor mij
Ik zou in de toekomst graag fulltime in mijn bedrijf werken. Dat kan nu niet, want ik ben ongeveer 10 uur per week bij mijn ouders. Als het weer kan gaan ze ook mee op vakantie. Mijn ouders zijn belangrijk voor mij. Zij hebben ook altijd voor mij gezorgd. En nu zorg ik voor mijn ouders. Ik ben blij dat ze er nog zijn.

Overnemen van zorg
Als ik uitval, dan neemt mijn man de taken over bij mijn ouders. Hulp van anderen willen mijn ouders liever niet. Zij zijn daarin best eigenwijs.

Genieten van het leven
Vorig jaar werd ik zelf erg ziek. Ik ben nu weer beter, gelukkig. Ik geniet nu meer van de positieve dingen in het leven. Er gewoon zijn voor elkaar. Want het kan zomaar voorbij zijn.

Steunpunt Mantelzorg
Rozalia heeft onlangs het Steunpunt Mantelzorg ingeschakeld om te kijken of ze toch wat extra hulp kan krijgen voor haar ouders. Ze vond het prettig dat de medewerker van het Steunpunt Mantelzorg luisterde naar haar verhaal. En vragen stelde over haar belasting. Rozalia weet nu de weg als er in de toekomst hulp nodig is voor haar ouders. Zij gaat kijken bij de SWOS voor een activiteit voor haar moeder in de Klarinet of Honsbergen.

Contact
Bent u ook mantelzorger? U kunt bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor ondersteuning op maat, een luisterend oor, informatie en advies. Bel of mail met de gemeente Soest 035-6093411 of steunpuntmantelzorg@soest.nl. Of kijk op www.zorgzaam.soest.nl/mantelzorg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here