Banninghal verbouwd

Na ongeveer dertig jaar krijgt de Banninghal in Soesterberg een tweede leven en zal het een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het nieuwe dorpshart.

Bouwbedrijf Hegeman uit Amersfoort is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering. In april 2015 is Hegeman samen met Lomans Installatiegroep begonnen met het realiseren van het ontwerp van architectenbureau agNOVA.

Na de sloop van de oude, worden eerst de nieuwe kleedkamers, douches en een kantine gebouwd. In juni 2015 is de renovatie van de sporthal zelf aan de beurt. Het gehele project is klaar ruim voor het nieuwe sportseizoen en schooljaar 2015/2016. De sporthal kan dan weer 25 jaar mee en is beter voorbereid op de toekomstige sportvraag, bestendig op het gebied van duurzaamheid en past architectonisch meer in het beeld van het nieuwe dorpshart.

Renovatie

Sporthal De Banninghal in Soesterberg wordt deels herbouwd en deels gerenoveerd. Deze conclusie trekt het college van B&W van de gemeente Soest na uitvoerig vooronderzoek en een consultatieronde met marktpartijen. Na de verbouwing beschikken de sportverenigingen en basisscholen over een moderne sporthal die voldoet aan de eisen voor sport en bewegingsonderwijs. De Banninghal levert een belangrijke bijdrage aan het nieuwe, levendige dorpshart van Soesterberg.

Het college onderzocht ook de mogelijkheid van volledige nieuwbouw, maar dat bleek het beschikbare maximale budget van 2,3 miljoen euro ver te boven te gaan. De nieuwe sportaccommodatie kan zeker 25 jaar mee, zonder extra uitgaven voor onderhoud en instandhouding.

Gebruikers betrokken

Sportverenigingen en basisscholen, die gebruikmaken van de Banninghal, zijn in een vroege fase betrokken geweest bij de plannenmakerij. Hun wensen en eisen met betrekking tot de inrichting, samen met de wensen van de gemeente Soest, liggen aan de basis van de nieuwe sportaccommodatie. In de komende periode zal de gemeente Soest hen op beslissende momenten actief informeren over onder andere de ontwerpen.

Door gymmen

Door de werkzaamheden op te knippen in een deel nieuwbouw en een deel renovatie kan de zaal zo lang gebruikt worden, dat het niet nodig is om een tijdelijke sporthal neer te zetten of om de sporters en schoolkinderen tijdelijk te laten verhuizen naar een andere zaal. Er kan in de Banninghal gewoon door gesport en gegymd worden. Wel komt er tijdelijke kleedruimte. Deze werkplanning bespaart kosten.

Via een aanbestedingsprocedure wil het college van B&W vier bouwbedrijven de plannen laten uitwerken, inclusief een voorlopig ontwerp. Met een van deze partijen worden het ontwerp en de bouwplanning definitief uitgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here