Basketball Pirates vs Beesd

De Pirates Soesterberg hadden het zwaar tegen de basketbal vereniging SV Beesd afgelopen wedstrijd. De zaal was goed gevuld met publiek in Beesd en ondanks veel tegenstand bleef een nederlaag voor de Pirates bespaard!

De eerste helft liep gelijk op en geen van de partijen wist de wedstrijd te domineren en de score uit te bouwen. Na de rust veranderde dit echter. In het derde kwart bouwden de Pirates hun voorsprong uit tot 13 punten. De teambespreking voor aanvang van het laatste kwart benadrukte dat het zeker niet onmogelijk was om de achterstand ongedaan te maken mits de verdediging op orde werd gebracht en er betere beslissingen in de aanval werden genomen.

Het duurde lang voordat Beesd wist in te lopen op Soesterberg. Echter toen het haast niet meer mogelijk leek bezorgde Chris LaRooy met twee driepunters en Rick van Lieshout in drie achtereenvolgende aanvallen acht broodnodige punten. Een overwinning lag binnen handbereik echter in de laatste minuten werden vrije worpen niet benut en een cruciale lay-up gemist. Wellicht werd de druk te hoog. Hierdoor kwam SVB twee punten tekort op de Soesterberg Pirates. Eindstand: 51-53.

Wil je ook basketballen in het dorp. Op donderdagavond kun je na de zomer terecht in de Banninghal Soesterberg van 20.30 uur tot 21.30 uur, waar we recreatief basketbal spelen. Geen hoog niveau, geen vereniging, maar gewoonweg een gezellig straatbasketbalspel onder elkaar vanaf 18 jaar en ouder.